jungle spelletjes
jungle spelletjes

Jungle spelletjes en activiteiten

Organiseer een avontuurlijk jungle feestje

Ben je op zoek naar avontuurlijke en leuke ideeën voor het organiseren van een jungle kinderfeestje? Als ouder wil je natuurlijk een onvergetelijke ervaring creëren voor je kind en zijn of haar vriendjes. In dit artikel delen we spannende jungle spelletjes en activiteiten die perfect zijn voor kinderen tussen de 5 en 8 jaar oud voor tijdens een jungle kinderfeestje. Duik met ons in de wereld van de jungle en bereid je voor op een feest vol plezier en ontdekkingen!

DIVERSE JUNGLE ACTIVITEITEN

Speurtocht door de Jungle: ga op zoek naar de bewoners van de jungle!

Laat de jonge avonturiers hun speurvaardigheden testen met een speurtocht door de jungle! Verstop aanwijzingen en raadsels op strategische plekken en laat ze samenwerken om de missie te volbrengen. Een avontuur dat hun creativiteit en teamgeest zal stimuleren. Wanneer de kinderen aan het einde van de speurtocht een schat kunnen vinden maakt dat de activiteit helemaal af.
Je kunt zelf een speurtocht maken maar je kunt ook een speurtochtpakket aanschaffen. Onderstaande speurtocht kun je na aankoop direct zelf printen. De opdrachten zijn al voor je gemaakt en je hoeft de route alleen nog maar uit te zetten.

jungle speurtocht kinderfeestje

Jungle/safari speurtocht

Compleet pakket met veel extra’s
Directe download
€ 16,50

Safari-fotobooth: leg jungle-avonturen vast

Creëer een fotobooth met een opwindend junglethema waar de kinderen fantastische foto’s kunnen maken. Zet een achtergrond neer met levendige jungleprints en zorg voor leuke rekwisieten zoals dierenmaskers, hoeden en opblaasbare dieren. Een geweldige manier om blijvende herinneringen vast te leggen en plezier te hebben met fotomomenten!

Jungle-yoga: ontspanning en plezier in de jungle!

Neem de kinderen mee op een jungle-yoga-avontuur! Leer ze eenvoudige dierenhoudingen zoals de leeuw, de aap of de slang. Dit bevordert ontspanning, flexibiliteit en plezier. Een rustige activiteit na alle opwinding van de jungleavonturen!

JUNGLE KNUTSELEN

Creatief bezig zijn tijdens een kinderfeestje is de ideale manier om de kinderen gezellig samen aan tafel te hebben. Deze rustige activiteit is ideaal om af te wisselen met wat drukkere spelletjes.

Dierenmaskers maken

Moedig de kleine ontdekkingsreizigers aan om hun eigen dierenmaskers te maken. Met behulp van knutselmateriaal zoals papieren borden, verf, stiften en veertjes kunnen ze hun favoriete junglewezens tot leven brengen of zelfs hun eigen fantasiedieren creëren. Een geweldige manier om hun artistieke kant te laten zien!

Jungle dieren knutselen

Laat de kinderen hun artistieke talenten verkennen door jungleknutsels te maken, zoals papieren slangen, kleurrijke papegaaien of slingerende apen. Zorg voor verschillende materialen zoals gekleurd papier, schaar, lijm en glitter, zodat ze hun eigen meesterwerken kunnen creëren. Een geweldige manier om hun verbeelding te stimuleren!

LEUKE JUNGLE SPELLETJES

Hieronder hebben we nog een aantal leuke jungle spelletjes voor je uitgezocht. Bereid een aantal spelletjes voor en je hebt zo een middag vullend programma in elkaar gezet.

Ezeltje prik in jungle stijl

Daag de kinderen uit met het spannende spel ‘Staart van de Aap’! Geef ze geblinddoekt een staart van de aap en laat ze proberen deze op de poster van de aap te plakken. Wie kan de staart het dichtst bij de juiste plek plaatsen? Een variant op het klassieke spel ‘Ezeltje Prik’, maar nu met een jungle twist!”

jungle spelletje plakspel staart van de aap

Plakspel staart van de aap

Variant op Ezeltje Prik
Zelf printen, directe download
€ 3,50

Jungle obstakelbaan; klauteren en klimmen als echte junglevrienden

Transformeer de achtertuin of een binnenruimte in een avontuurlijke jungle obstakelbaan! Laat de kinderen kruipen, klimmen en klauteren door tunnels, hoepels, klimrekken en andere speeltoestellen. Een uitdagende activiteit die hun behendigheid en motorische vaardigheden zal stimuleren.

Dierengeluidenspel; raad welk junglewezen er klinkt

Daag de kinderen uit met een dierengeluidenspel! Laat ze beurtelings de geluiden van verschillende junglewezens nadoen, terwijl de anderen raden welk dier het is. Dit zorgt voor veel plezier, gelach en een beter begrip van de diversiteit van de jungle!

Junglequiz: een jungle spelletje om de kennis over de jungle te testen

Daag de jonge ontdekkingsreizigers uit met een boeiende junglequiz! Stel vragen over dieren, planten en feiten over de jungle. Beloon degenen met de meeste juiste antwoorden met kleine prijsjes of certificaten. Een leuke manier om hun kennis te vergroten en te belonen voor hun inzet!

Jungle bingo: een spelletje dat niet mag ontbreken op een jungle feestje

Speel bingo in de jungle tijdens het kinderfeestje. Gebruik jungle-gerelateerde afbeeldingen op de bingokaarten en roep ze om. Laat de kinderen de overeenkomende vakjes markeren. Degenen die de kaart als eerste vol heeft roept bingo en wint een klein prijsje. Bingo is een ideaal spel om te spelen tussen wat actievere spelletjes door om wat rust te creëren of aan het einde van het kinderfeestje wanneer je nog wat tijd over hebt. Je kunt zelf een bingospel maken maar er zijn ook kant en klaar bingospellen te koop in jungle thema die je zelf kunt printen zo vaak je wilt.

jungle spelletje bingo

Jungle/safari bingo

Tot 10 personen
Directe download, print zelf uit
€ 3,50

kokosnootbowling: werpen en scoren in de jungle!

Creëer je eigen jungle-bowlingbaan met behulp van kokosnoten en plastic flessen als kegels. Laat de kinderen om de beurt rollen en punten verdienen door de kegels omver te werpen. Een vermakelijk spel dat hun coördinatie en competitieve geest zal prikkelen.

Meer tips en ideeën voor een jungle feestje vind je op de pagina jungle thema versiering

Scroll naar boven