Kinderfeest thema’s

Hoe leuk is het om alle activiteiten, versiering, versnaperingen en meer samen te stellen aan de hand van een thema dat de kinderen enorm aanspreekt. Hieronder vind je een aantal thema’s om je op weg te helpen.

Themafeestje organiseren

Een thema kinderfeestje organiseren kan een leuke maar uitdagende taak zijn. Met een beetje creativiteit en een goede planning kun je er een geslaagd kinderfeestje van maken.

Thema’s voor kinderfeestjes

Het eerste wat je moet doen is het bepalen van het thema van het feest. Er zijn veel bekende kinderfeest thema’s maar je kunt ook kiezen voor een minder gebruikelijk thema. Je kunt denken aan bijvoorbeeld een superheldenfeestje, een dierenfeestje of een prinsessenfeestje. Maar ook een natuurfeestje of een legofeestje behoort tot de mogelijkheden.

Kies een thema dat past bij de leeftijd en belevingswereld van je dochter of zoon en hou ook rekening met de overige gasten zodat het thema ook hen aanspreekt. Vaak weet je zoon of dochter zelf al heel goed te vertellen wat ze leuk vinden.

Bedenk de activiteiten voor het themafeestje

Zodra je (samen met je dochter of zoon) hebt besloten welk thema voor het kinderfeestje je hebt gekozen kun je starten met het bedenken van de activiteiten. Bij elk uitgewerkt thema op deze site vind je verschillende ideeën, van tips en uitgewerkte spelletjes tot knutsel activiteiten en tevens leuke product aanbevelingen.

Veel oud hollandse spelletjes doen het nog steeds erg leuk op een kinderfeestje. Je kunt ze gemakkelijk iets ombuigen zodat ze bij het gekozen kinderfeest thema passen. Een voorbeeld: bij het spel snoephappen kun je het snoepje vervangen door een appel en past het uitstekend bij een prinsessenfeestje.

Versnaperingen passend bij het kinderfeest thema

Ook het eten en drinken kun je met een klein beetje creativiteit aanpassen aan het thema van het kinderfeestje. Je kunt allereerst denken aan de kleuren. Voor een safarifeestje kun je cupcakes maken en versieren met groene en bruine fondant. Bij een prinsessenfeestje kun je roze limonade schenken in “luxe” glazen. Je kunt daarnaast ook denken aan de vorm. Zet een schaal groene druiven neer en noem ze dino eieren of gebruik soepstengels voor giraffe nekken.

Scroll naar boven