prinsessenfeestje kinderfeestje thuis
prinsessenfeestje kinderfeestje thuis

Prinsessenfeestje

Een prinsessenfeestje thuis organiseren hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Wij hebben hieronder al een aantal tips en product-ideeën voor je verzameld voor een kinderfeestje in prinsessenthema voor meisjes van 5 jaar, 6 jaar en 7 jaar oud. Zo organiseer jij een prinsessenfeestje in een handomdraai.

Uitnodigingen prinsessenfeestje

Het versturen van uitnodigingen voor een prinsessenfeestje is natuurlijk een belangrijk onderdeel van de organisatie van het kinderfeestje. Het is aan te raden de uitnodigingen op tijd in huis te hebben zodat je de kinderen tijdig kunt uitnodigen. Dit kan bijvoorbeeld 2 weken van te voren zodat er voldoende tijd is voor de ouders om de feestdatum te reserveren voor hun kroost.

Een prinsessenfeestje is natuurlijk niet compleet zonder bijpassende kleding. Wil je graag dat de kinderen hun eigen prinsessenjurk meenemen zodat jij niet zelf voor alle kinderen een jurk hoeft te regelen? Vermeld dit dan op de uitnodiging. Schrijf bijvoorbeeld op de uitnodiging: “Kom als je favoriete prinses, of verkleed je als een echte koningin!”

Prinsessen spelletjes

In de wereld van prinsessen is er altijd wel iets te beleven. Als je een prinsessenfeestje organiseert, kun je verschillende spelletjes spelen die bij dit thema passen.

  • Eén van de leukste spelletjes is het prinsessenbal. Zet mooie muziek op en laat de kinderen heerlijk dansen. Hierbij kunnen de meisjes hun mooiste prinsessenjurk aantrekken en zich even een echte prinses voelen
  • Een prinsessenquiz is ook een leuke activiteit. Hierbij kunnen vragen gesteld worden over bekende prinsessen en hun verhalen.
  • Je kunt ook een speurtocht met prinsessen thema organiseren. Verdeel de kinderen in groepjes en geef ze opdrachten die ze moeten uitvoeren om de schat te vinden. Je kunt gebruikmaken van raadsels, puzzelopdrachten of spelopdrachten.
  • Voor de jongere kinderen is het spel “Kus de kikker” een leuke activiteit. Hierbij staan de kinderen voor een afbeelding met een kikker en moeten ze proberen de kikker te ‘kussen’.
  • Een ander spel dat goed past bij een prinsessenfeestje is prinsessen bingo. Bij dit spel krijgen de kinderen een bingokaart met daarop verschillende afbeeldingen van prinsessen. De spelleider roept vervolgens de afbeeldingen op en de kinderen moeten deze afstrepen op hun kaart.
prinsessen speurtocht

Prinsessen speurtocht

Compleet pakket met veel extra’s
Directe download
€ 16,50

prinsessen bingo

Prinsessen bingo

Bingokaarten voor 12 personen
Directe download
€ 3,50

plakspel kus de kikker prinsessenspelletjes downloaden

Plakspel kus de kikker

Een leuke variant op Ezeltje Prik
Printable, directe download.
€ 3,50

Knutselen in prinsessenthema

Het kan handig zijn om een activiteit op het kinderfeestje in te plannen waarbij de kinderen rustig aan tafel zitten. Knutselen is hier ideaal voor.

  • Geef de kinderen een basis kroontje van karton en laat ze deze versieren met glitters, stickers en andere versieringen. Zo hebben ze aan het einde van het feestje een mooie herinnering aan hun prinsessenavontuur.
  • Laat de kinderen een juwelenkistje versieren. Geef de kinderen een houten doosje en laat ze deze versieren met verf en glittersteentjes.
  • Sieraden maken past ook goed bij het thema. Laat de kinderen hun eigen armbandjes of kettingen maken met kralen en lint.

Verkleden als echte prinsessen

Bij een prinsessenfeestje hoort natuurlijk voor elk meisje de perfecte prinsessenjurk. Er zijn talloze verschillende jurken om uit te kiezen, van Belle tot Assepoester en van Sneeuwwitje tot Rapunzel. Je kunt prinsessenjurken huren maar je kunt ook aangeven dat de kinderen verkleed mogen komen in hun eigen prinsessenjurk.

Een prinsessenoutfit is niet compleet zonder de juiste accessoires. Denk hierbij aan een tiara, diadeem, handschoenen, ketting en oorbellen. Je kunt leuke accessoires aanschaffen die de meisjes tijdens het feestje kunnen gebruiken. Geef de accessoires na afloop mee naar huis zodat de kinderen gelijk een leuk aandenken hebben aan het prinsessenfeestje.

Een verkleedwedstrijd is ook altijd een succes. Laat de kinderen zich verkleden als prinses en organiseer een modeshow waarbij de mooiste outfit wint.

prinsessenfeestje
Scroll naar boven